MEDFORFATTER TIL SELVHJÆLPSBØGER

Helterejsen – slip følgerne af din opvækst

I 2012 sendte jeg en e-mail til forfatteren og terapeuten Mette Glargaard, der bloggede om sin dysfunktionelle familiebaggrund. Vi begyndte at skrive sammen, blev Facebookvenner, og i 2013 spurgte hun, om jeg ville være medforfatter på en selvhjælpsbog om følgerne af en uhensigtsmæssig opvækst.  Det blev til fællesprojektet Helterejsen – slip følgerne af din opvækst, som igennem en blanding af cases og moraler fra folkeeventyr viser, hvordan det kan lade sig gøre at ændre mønstrene fra en barndom præget af vold, alkoholisme, skænderier o.lign. Mette Glargaard skrev om teori og cases, mens jeg tog mig af folkeeventyrene, læste korrektur og satte bogen op i InDesign. Desuden oversatte jeg den danske udgave til engelsk.

Bogen udkom første gang på dansk i 2013 og på engelsk i 2014. Anden udgave på begge sprog udkom i 2015. Den engelske titel er Your Hero’s Journey – How To Get Rid of Negative Side Effects from Your Childhood.

Bogen fås som trykt bog og e-bog på både dansk og engelsk. Du kan bestille bogen hos Saxo eller Mette Glargaard.

Mette Glargaard har skrevet om vores samarbejde:
Det var en virkelig positiv oplevelse at arbejde sammen med Charlotte. Som forfatter og selvudgiver er indhold min force, mens tegnsætning og struktur må ligge hos andre. Derfor valgte jeg at indgå samarbejde med Charlotte. Korrektur og forståelsesfejl blev rettet på rekordtid og med en grundighed, som imponerede. Jeg fik desuden et dokument ved siden af, så jeg kunne se, hvad Charlotte havde rettet, så jeg kunne tage stilling til rettelserne. Der er ingen tvivl om, at Charlotte ved, hvad hun laver, hun er skarp og har sans for detaljen. En samarbejdspartner, som jeg vil bruge igen – og som jeg føler mig helt tryg ved.”

Narcissister – i familien, i parforholdet og på arbejdspladsen

I 2019 udkom vores næste bog, Narcissister – i familien, i parforholdet og på arbejdspladsen, hvor vi fokuserede på konsekvenserne af at være tæt på narcissistiske personer, uanset om det er i familien, på arbejdet, i foreningslivet eller i parforholdet.

Bogen er en hjælp til alle dem, der omgås og har været udsat for narcissister og folk med narcissistiske træk. Den giver redskaber til at gennemskue narcissisternes spil og metoder og giver øvelser og redskaber til at håndtere deres adfærd – også hvis man har børn med en narcissist. Desuden får læseren viden om konsekvenserne af at være tæt på en narcissist, og hvordan man kan håndtere eftervirkningerne.

Narcissisme – i familien, i parforholdet og på arbejdspladsen behandler også de forskellige typer af narcissisme og har mange eksempler fra det virkelige liv. Mette Glargaard og Charlotte Lindhardt bruger deres egne erfaringerne fra opvæksten med forældre, der har narcissistiske træk, og derudover er der en masse anonyme historier fra andre, som har eller har haft narcissisme tæt på sig.

Bogen fås som trykt bog og e-bog. Du kan bestille den hos Saxo.